Æggebægre med terrazzo-effekt

15 marts, 2023

Et æggebæger kan se ud på mange forskellige måder, og hvis du støber det i Jesmonite kan du ligeledes lave din egen støbeform. Det æggeformede æggebæger med terrazzo-effekt pynter smukt på det påskedækkede morgenbord.

Læs hele artiklen

Skulptur med fuglerede af jerntråd

08 marts, 2023

Nu længes vi efter foråret med både kvidrende fugle og nylagte æg! Ægget bruges ofte som symbol på nyt liv, og her får det en ophøjet plads i denne dekorative skulptur.

Læs hele artiklen

Påskeharen banker på

01 marts, 2023

Der er forår i luften, og snart står påsken for døren. En påskehare pynter fint på døren, og denne har ører af læder og filt, der gør den til en sjov påskekrans.

Læs hele artiklen

Blød og ulden lampeskærm af Fosshape

22 februar, 2023

Hvid som sne og blød som en hue. Sådan kan man beskrive denne lampeskærm, som du nemt kan lave selv. Materialet kan klippes, sys og formes som du vil. Når du sidenhen opvarmer materialet, så stivner det og beholder formen - perfekt til en lampeskærm som denne.

Læs hele artiklen

Vægur af en klassisk træpalet

15 februar, 2023

En klassisk kunstnerpalet af træ kan ofte være lige så smuk som et maleri. Brug paletten som urskive til et vægur og bland farver til alle de forskellige klokkeslæt.

Læs hele artiklen

Bogmærker med blafrende sommerfugle

08 februar, 2023

I vinterferien er der både tid til at stå på ski, kælke i sne og læse bøger - og være kreativ! Bogmærker med flagrende sommerfugle kombinerer det kreative med læsning og fungerer derfor som en perfekt ferieaktivitet for alle, der er trætte i benene efter en hel dag på ski.

Læs hele artiklen

Velduftende lavendelposer og hjemmelavet badesalt til en du holder af

01 februar, 2023

Når sommeren føles langt væk og hjertet fryser, så er det tid til at varme kroppen op! Hjemmelavet badesalt og velduftende lavendelposer udgør en fin gave til en du holder ekstra meget af.

Læs hele artiklen

Strikket uldhue med manchetkant

25 januar, 2023

En dejlig varm hue i klassisk Lovikka-garn er den perfekte accessory i år! Selv de af os, der ikke er vant til at strikke, kan opnå et jævnt og flot resultat på en strikkering.

Læs hele artiklen

Klassisk læderbælte

18 januar, 2023

Bælte eller livrem – kært barn har mange navne! Det er både sjovt og nemt at sy sit eget læderbælte, og det er et perfekt nybegynderprojekt for dig, som ikke tidligere har arbejdet med læder.

Læs hele artiklen

Krukke med trælister

11 januar, 2023

Genbrug! Den tomme malerbøtte eller konservesdåse kan få et nyt liv som blomsterkrukke. Med en smule spraymaling og sortglaserede trælister kan du forvandle dit skrald til nye indretningsdetaljer, som pynter fint i hjemmet.

Læs hele artiklen

Lærredsmotiv med maskeringstape

04 januar, 2023

Sommetider er et par streger nok til at forvandle et tomt lærred til et sandt mesterværk. Med en smule malertape, en pensel og akrylmaling kan du selv blive kunstner!

Læs hele artiklen

Nytårsuret slår

28 december, 2022

Tik-tak, tik-tak, tik-tak... nedtællingen til det nye år er begyndt, og gæsterne er ankommet. Et ur på bordet hjælper jer med at holde styr på hvornår klokken slår 12.

Læs hele artiklen

Glitrende Eiffeltårn

21 december, 2022

Ved juletid kan man næsten ikke få for meget glimmer og guld, så dette lille hjemmelavede Eiffeltårn har fået et look kostume, der passer perfekt som dekoration til både jul og nytår. Det er pynt, der holder længe!

Læs hele artiklen

Lille julelandsby til vindueskarmen

14 december, 2022

I stedet for den klassiske julekrybbe kan du lave en lille julelandsby med snehvide huse og en funklende stjernehimmel, der stråler over hustagene.

Læs hele artiklen

Skøjter med glitrende detaljer

07 december, 2022

Uldne skøjter med funklende meder og snore der kan hænges op i juletræet. Årets sødeste juletræsvedhæng syr du selv af blød filt.

Læs hele artiklen

Nissehue til gløggflasken

30 november, 2022

Lav gløggflasken om til en julemand med en papkegle, der dækkes med filt. Julemanden er perfekt at tage med som en fin værtindegave til julens arrangementer.

Læs hele artiklen

Snemænd i juletræet

23 november, 2022

Sommetider kommer sneen på et længe ventet besøg, der dog alt for hurtigt er overstået fordi sneen smelter væk igen. Hjemmelavede snemænd er heldigvis meget mere pålidelige, og det gælder især når de laves af andre og mere holdbare materialer.

Læs hele artiklen

Englevagt på kanten af glasset

16 november, 2022

Ønsker du dig nogle gange, at du kunne have en lille engel siddende på din skulder? Eller måske på dit glas? Når det er tid til at servere årets første gløgg kan de små engle sættes fast på kanten af glasset.

Læs hele artiklen

Lav dine egne forme til honningkagehuset

09 november, 2022

Snart er det tid til at bage det årlige honningkagehus. I år har vi skiftet det almindelige tagstenstag ud med et tag med kamtakker, og formene laver du selv af en tynd blikplade.

Læs hele artiklen

Som svampe der vokser op af jorden…

02 november, 2022

Få vækster er så dekorative som fluesvampen. Med sin dybrøde hat, sine hvide pletter - og sin forræderiske gift - har den gennem hundredvis af år haft en selvskreven plads i kunsten; ikke mindst ved juletid.

Læs hele artiklen

Et slips til far i julegave

26 oktober, 2022

Skal din far have et fint slips i julegave? Et traditionelt slips er flot, men for nogle mænd føles det mere som en ubekvem løkke om halsen. I et nøglebundt kan de fleste dog sætte pris på et slips, og et klippet og skåret et af slagsen fungerer som en fin julegave til din far.

Læs hele artiklen

Efterårspynt i alle regnbuens farver

19 oktober, 2022

Lav en eller flere regnbuer og brug dem som personlige vedhæng på skoletasken. Du kan passende hygge dig med at lave de fine regnbuer i løbet af efterårsferien.

Læs hele artiklen

Skelet på bordet

12 oktober, 2022

Uhyggeligt, skræmmende eller bare dødflot? Halloween-dekorationerne skal helst kunne byde på lidt af det hele. Skelethånden med de knudrede fingre og kroge negle er en tilpas uhyggelig dekoration til den kommende Halloween-weekend.

Læs hele artiklen

Halloween med flagermus til både store og små

05 oktober, 2022

Bøh! Snart begynder festen, og hele familien er inviteret. Flagermus af skind er landet på alt fra hårbøjler og hårspænder til butterfly og pumps.

Læs hele artiklen

Dekorative græskar af sortglødet jerntråd

28 september, 2022

Uret har slået sit sidste slag, og Askepots karet er blevet omdannet til et græskar! Eller er det mon blot ved at være tid til at fejre halloween? Med en rulle sortglødet jerntråd og en tang kan du selv lave disse karakteristiske pyntegræskar.

Læs hele artiklen

Agern af æg

21 september, 2022

Nu hvor de sidste blomster er ved at forsvinde fra haven, så er det måske tid til at lave nogle lidt mere langtidsholdbare efterårsdekorationer? Disse guldglitrende agern er i en større model, og de er lavet af guldsprayede æg og en rustik snor.

Læs hele artiklen

Som svampe der skyder op af jorden - efterårets fineste pynt?

14 september, 2022

Rørhatte, bladhatte eller skørhatte? Nu er det tid til at plukke svampe, men husk som altid at det ikke er alle svampe, der er spiselige. Visse af dem er beregnet til pynt!

Læs hele artiklen

Glasbrikker af kork - skåret som efterårsblade

07 september, 2022

Efteråret venter lige om hjørnet med masser af indendørshygge, tændte stearinlys og veldækkede borde. Glasbrikkerne der er skåret af kork med form som efterårsblade pynter smukt på det veldækkede middagsbord.

Læs hele artiklen

Pomponer af tyl - som gammeldags vaskesvampe

31 august, 2022

På oldemors badeværelse hang luksuriøse vaskesvampe af tyl, der var lige så dekorative som de var brugbare. Det er en idé, der er værd at genopdage!

Læs hele artiklen

Hvidpudsede vaser

24 august, 2022

Smukke og rustikke vaser med en overflade der mest af alt minder om hvidt kalk. Ved hjælp af modelleringsmasse kan du forvandle ganske almindelige glaskrukker til smukke vaser, der passer perfekt til årstidens blomster.

Læs hele artiklen

Guirlande med sommerfugle og guldsmede

17 august, 2022

Flagrende sommerfugle og summende guldsmede hører sensommeren til, og med denne guirlande kan du lade dem flyve fint over det veldækkede sensommerbord.

Læs hele artiklen

Bind en knude - af lufttørrende ler

10 august, 2022

Bind en knude. En enkel knude, en dobbeltknude eller et råbåndsknob er både funktionelt og smukt at kigge på! Med en snor af ler bliver knuderne ekstra brugbare eftersom de formes som små skulpturer, der fungerer som et fint supplement til sensommerens blomster.

Læs hele artiklen

Fluesmækker af læder

03 august, 2022

De summende fluer hører sommeren til, men hvis du sørger for at have en fluesmækker ved hånden kan du slippe for de irriterende smådyr med stil!

Læs hele artiklen

Vindfisk - en krydsning mellem et fugleskræmsel og et flag

27 juli, 2022

Denne fine vindfisk kan fylde lungerne med luft og svæve frit i vinden! Derudover holder den fuglene borte og viser vindens retning i sommerbrisen.

Læs hele artiklen

Japanske tegn med akvarel

20 juli, 2022

Selv den mest enkle form for kalligrafi kan blive til smuk kunst, og med flot akvarelpapir, blæk og en god pensel kan du skabe fin kunst med blot få penselstrøg.

Læs hele artiklen

Bordholder til olie og eddike

13 juli, 2022

I køkkenet er det altid rart at have olie og eddike ved hånden, og du kan selv lave denne flotte holder af læder og træ med en praktisk hank, der er fastgjort på siderne.

Læs hele artiklen

Fyrtårne til sommerbordet

06 juli, 2022

Sommerens sødeste bordkortholdere forestiller små fyrtårne i de klassiske signalfarver rød, hvid og blå. Derudover er fyrtårnene hyggelige at lave på de langsomme feriedage.

Læs hele artiklen

Køkkenur med urskive af kasserolle

29 juni, 2022

Er det ved at være tid til at pynte køkkenet med noget nyt? Et nyt ur med en urskive i form af en gammel kasserolle eller kageform skaber et gammelt look, der passer smukt i køkkenet.

Læs hele artiklen

Denimtaske med håndtag af reb

22 juni, 2022

En badetaske syet i jeansstof og med håndtag af reb passer fint på sommerens badebroer.

Læs hele artiklen

Kryds og bolle-spil med sommerens sten

15 juni, 2022

Det er næsten umuligt ikke at samle glatte sten op og tage dem med hjem fra sommerens besøg på stranden. Med lidt maling kan du lave stenene om til et fint kryds og bolle-spil til de afslappede feriedage.

Læs hele artiklen

Festlig stang til sommerens udendørsfester

08 juni, 2022

Lav en festlig stang til havebordet med en bundplade til lækkerier og mousserende drinks. Perfekt til sommerfesten og til alle andre festlige lejligheder i løbet af sommeren!

Læs hele artiklen

Nøgleholder med flettet læderrem

01 juni, 2022

Nøgleholderen hjælper dig med at holde styr på dine nøgler, og samtidig er den både praktisk og pæn. Derudover er det et sjovt projekt for alle, der holder af at arbejde med læder.

Læs hele artiklen

Flettet bordskåner til sommerbordet

25 maj, 2022

En klassisk bordskåner i en mindre model fungerer som et fint fokuspunkt på det smukt dækkede sommerbord.

Læs hele artiklen

Til alle flagdage!

18 maj, 2022

Sommeren er fyldt med højtider og mærkedage. Vi fejrer både mors dag, fars dag, de udsprungne studenter, skoleafslutninger og Sankt Hans! Du kan gøre festbordet ekstra fint med bordkort med en baggrund af blåt hav og et flag i toppen. Med det blå-gule bånd sender vi samtidig en tanke til alle dem i verden, der ikke har det helt så festligt lige nu.

Læs hele artiklen

Brudepar til bryllupskagen

11 maj, 2022

Planlægger du sommerbryllup? Så er huskelisten velsagtens ekstra lang, men det er de små detaljer, der gør den store forskel! Det gælder f.eks. et håndmalet brudepar øverst på kagen.

Læs hele artiklen

En krans til mor

04 maj, 2022

Verdens bedste mor. Tænk hvor mange mødre der findes i verden! Snart er det tid til at fejre mors dag med kage, blomster, gaver... og en lille håndlavet krans af messingtråd.

Læs hele artiklen

Bøjelige trælister - en genvej for gamle møbler

27 april, 2022

Med böjbara träornament kan man ge gamla slitna loppismöbler ett rejält ansiktslyft. Från soprum till finrum finns det genvägar. Alla genvägar är inte senvägar!

Læs hele artiklen

Krukker af flettede pilegrene

20 april, 2022

Krukker af flettede grene fra haven er en fin måde at bringe naturen med indenfor. Når du alligevel skal fjerne nedfaldsgrene er det fint at kunne bruge kvistene på en dekorativ måde, så hvorfor ikke flette dem før grenene får blade på?

Læs hele artiklen

Kaninpude til børneværelset

13 april, 2022

Pude eller tøjdyr? Eller begge dele - alt i én! Denne pude med kaninører, lukkede øjne og en fin snude bliver hurtigt en kær ven på børneværelset.

Læs hele artiklen

Fuglebo blandt grenene

06 april, 2022

Om foråret plukker vi med glæde de første forårsblomster i fine buketter, så hvorfor ikke også samle et helt træ med fuglebo og det hele? Hent inspiration fra naturen til påskens smukkeste dekorationer.

Læs hele artiklen

Quilling-æg i fantasifulde og uregelmæssige former

30 marts, 2022

Æg af papir der er formet med quilling-teknik pynter smukt i påskeriset. Med et par sammenrullede papirstrimler og en smule lim kan du lave smukke og detaljerede æg ved hjælp af en teknik, der bygger på flere hundrede års historie.

Læs hele artiklen

Filtede påskeharer

23 marts, 2022

De små, søde og uldne harer er hoppet fra Tyskland og ind i den danske påsketradition. Ifølge legenden var det harerne, der lagde æggene til påske! Disse harer kan du nemt filte udenpå et æg af styropor.

Læs hele artiklen

Skift påskeægget ud med en fyldt gulerod

16 marts, 2022

Det er de færreste, der har lyst til at ændre på traditionen med at lade børnene lede efter slikfyldte påskeæg, men hvorfor ikke give påskeægget en ny form som en gulerod?

Læs hele artiklen

Plantepinde af lufttørrende ler

09 marts, 2022

Disse plantepinde og skilte til krydderurterne af terrakottafarvet ler er både dekorative og praktiske. Leret kan stemples med plantens latinske navn eller med en lille hilsen hvis du vil give planten bort som en fin gave.

Læs hele artiklen

Glitter, glitter, glitter

22 december, 2021

På årets sidste dag er det perfekt med ekstra meget bling-bling! Glitter kan bruges til at fejre både jul og nytår, og glimmer og glans kan anvendes på mange forskellige måder. Med sløjfer på flasker og glas, glitrende servietringe, imponerende drinkspinde, fine vimpler og flot flaskefyrværkeri bliver du helt klar til at byde det nye år velkommen.

Læs hele artiklen

Broderede til og fra-kort

15 december, 2021

Nogle gange er det ydre (næsten) lige så vigtigt som det indre, og det er de små detaljer, der viser at du har pakket julegaverne ind med ekstra omhu og kærlighed. Disse broderede gavemærker er lige så fine at bruge til julegaverne som på nytårsgaver og værtindegaver.

Læs hele artiklen

Kaffefilterholder under juletræet?

01 december, 2021

Strikket, syet og hæklet til håndlavede og hjemmelavede julegaver – det kan næsten ikke blive mere personligt end som så? Her får du et godt tip til en julegave, der passer perfekt til familiens kaffeelsker.

Læs hele artiklen

Bordjuletræer af filt

24 november, 2021

Hvad er en jul uden et juletræ? Grantræet spiller en central rolle når vi fejrer jul, og med disse fine juletræer på bordet kan det næste ikke blive smukkere!

Læs hele artiklen

Julekalendergrantræ af fyrretræslister

10 november, 2021

Snart står julen for døren med alt hvad den bringer med sig af tændte stearinlys, gløgg, julelækkerier og selvfølgelig julekalendere i alverdens tænkelige former. Dette julekalendergrantræ laves af ganske almindelige fyrretræslister.

Læs hele artiklen

Kreativ julepynt af lufttørrende ler

03 november, 2021

Juletræspynt, til og fra-kort, bordkort og en hel lille by i vinterskrud. Det hele kan laves af lufttørrende ler under hele december måned!

Læs hele artiklen

Kogebogshylde med læderrem

30 juni, 2021

Foretrækker du altid at have dine yndlingskogebøger ved hånden, eller vil du måske bare fremvise dem i køkkenet fordi de er så smukke? Uanset hvad så viser vi dig her hvordan du kan lave en enkel og stilfuld kogebogshylde, der hurtigt samles af et par trælister og en læderrem.

Læs hele artiklen

Flagranke med signalflag

23 juni, 2021

Marine-looket hører sommeren til, og en flagranke med signalflag fungerer som en flot dekoration til terrassen eller verandaen. Med tekstilmaling og maskeringstape kan du nemt skabe de helt rette signalfarver.

Læs hele artiklen

DIY-hængekøje til dovne sommerdage

09 juni, 2021

Hængekøjen er en klassiker! Den passer perfekt til dovne sommerdage og er desuden et oplagt DIY-projekt til fridage hvor du får lyst til at være kreativ.

Læs hele artiklen

En lys idé til væggen

05 maj, 2021

Orden og struktur kan sagtens fungere som pynt i indretningen! Lav selv denne lysholder, der hænges op på væggen, og som både er dekorativ og praktisk.

Læs hele artiklen

Filtjuletræer til julebordet

09 december, 2020

Noget af det bedste ved julen er at samle familien rundt om et veldækket julebord, hvor fint hjemmelavet julepynt sætter prikken over i’et på den velsmagende julemiddag! Disse små grantræer klippes af tyk filt, og på bordet pyntes de med en lille kvist eukalyptus ligesom de holder fint styr på bestikket.

Læs hele artiklen

Piedestal i 1950’er-look

23 september, 2020

Var det noget med et lille tilbageblik på 1950'erne? Tidligere tiders piedestaler var ikke helt så tossede endda. De kan bruges til potteplanterne, der således kan placeres hvor du vil i rummet, og med et par rundstokke og en liste kan du selv lave dette lille, praktiske møbel.

Læs hele artiklen

Varmende påskehare til tekanden

01 april, 2020

En ulden påskehare kan holde tekanden varm i lidt længere tid, ligesom den kan bruges til at skjule en lille samling påskeæg.

Læs hele artiklen

Æggevedhæng af papir med pompon-æggeblommer

25 marts, 2020

Et par æg af mønstret dekorationspapir med æggeblommer i form af pomponer af garn fungerer som både fin og sjov påskepynt. Æggene er desuden sjove at lave for både børn og voksne.

Læs hele artiklen

Nye håndtag, ny maling, nyt liv

22 januar, 2020

Med lidt ny maling og nye beslag kan du give de gamle og umoderne møbler et nyt liv. En kommode af lakeret fyrretræ med en profilskåret underkant og fyrretræsknopper får her et helt nyt look med et par enkle opdateringer.

Læs hele artiklen

Nøglering med agern i læder

25 september, 2019

Nu er det snart tid til at samle agern ude i naturen hvis du vil bruge dem som pynt og få dem til at spire i en vase om vinteren. Agernet er et vaskeægte efterårssymbol, som pynter smukt overalt! Et agern af læder fungerer som et flot vedhæng i nøglebundtet.

Læs hele artiklen

Slip sommerluften ind!

29 maj, 2019

På de varme sommerdage er det et must med en dørstopper, der holder hoveddøren åben og slipper luften ind. Du kan selv støbe en fin dørstopper med en klassisk husform og med et hul til et reb, der gør det let at flytte rundt på den.

Læs hele artiklen

Brudekrone af messingtråd

24 april, 2019

Der kan fejres bryllup året rundt, men når syrenerne springer ud begynder kirkeklokkerne ofte at ringe lidt ekstra. Sommeren er nemlig den årstid, hvor flest par vælger at gifte sig. Flere og flere par ønsker at skabe et personligt bryllup, og en håndlavet brudekrone fungerer som en smuk krone på værket!

Læs hele artiklen

Æg i fuglerede - borddekoration med forårsstemning

14 marts, 2018

Fuglene kvidrer uden for vinduet og snart er det påske, så nu kan du passende bygge en fuglerede og fylde den med æg! En fuglerede af birkegrene med æggelys i midten fungerer som en flot borddekoration mens vi venter på at foråret skal komme.

Læs hele artiklen

Snit skeer - perfekt til dovne dage

02 august, 2017

Dovne dage ved vandet hvor man helst vil lave så lidt som muligt men alligevel bliver rastløs af at have fri. Sådanne dage er perfekt til at snitte i træ. Med en kniv i den ene hånd og et stykke træ i den anden har du den perfekte beskæftigelse, og skeer og øser kan man aldrig få for mange af.

Læs hele artiklen

Påskeris med fjer og glasprismer

29 marts, 2017

Det er så rart når forårsvarmen får naturen til at blomstre. Det er i denne periode på året hvor man kan hente grene og kviste indendørs, som sidenhen springer ud og spreder glæde. Der findes næsten ikke noget bedre! Det er ikke kun de traditionelle birkegrene, der er smukke at hente indenfor, hvor de langsomt kan springe ud. Du kan faktisk tage stort set alle slags kviste med indendørs. Æblegrene, kirsebærgrene og slåen blomstrer smukt, men også pil, ahorn, røn eller ask pynter i hjemmet. Tykkere og mere træagtige grene skal stå i varmt vand for at kunne udvikle små blade, og selvom du ikke har held med at få bladene til at springe ud, så pynter grenene smukt i en vase. De kan med fordel pyntes med fjer og andre dekorationer… De glasprismer vi har anvendt her er slebet af ægte krystalglas. De er lidt tunge og har derfor brug for en lidt stærkere gren som støtte, og de bryder forårslyset på en vidunderligt smuk måde. Det kan også være en god idé at hoppe over de traditionelle påskefjer i en masse forskellige farver og i stedet kun vælge grønne fjer, der matcher bladene, og så kombinere dem med naturlige fjer i forskellige brune og grå farvetoner. Vi har brugt følgende: glasprismer i form af kugler, istapper og dråber; voksbehandlet hørtråd til at hænge prismerne op; naturfjer; og grønne fjer.

Læs hele artiklen

Blå batik – og shibori

27 april, 2016

Blå batik og blå shibori er super moderne lige nu! Begge er ældgamle tekstilfarvningsteknikker, der kan udføres i samme farvebad. Batikmønstrene dannes ved at binde snore eller elastikker rundt om stoffet og på den måde skabe runde cirkler eller linjer med slørede konturer, der er ufarvede. Batik er et fænomen, der med jævne mellemrum dukker op i modebilledet og indenfor interiørdesign. Shibori føles derimod som en nyere tendens; i det mindste i vores del af verden. Teknikken stammer oprindeligt fra Østen, nærmere bestemt fra Japan, og den forbindes ofte med den marineblå farve, selvom andre farver også er blevet anvendt gennem tiderne. Både batik og shibori er farveteknikker, hvor man på forskellige måder sørger for at lade visse dele af stoffet forblive ufarvet. Man kan aldrig helt kontrollere det færdige resultat, og det er netop det, der er charmen ved disse teknikker! Det er altid spændende at se det endelige resultat…

Læs hele artiklen

Julestemning med kobbertråd og gammelt papir

08 december, 2015

I denne uge er den røde tråd lavet af kobber! Det er et enkelt materiale, der samtidig er utroligt smukt og virkelig brugbart. Vikl et par omgange rundt om en gammeldags tøjklemme, form et par vinger og afslut med en lille glorie. Voila! Nu har du lavet en fin holder til bordkortet, der kan sættes fast på kanten af glasset med gløgg.

Læs hele artiklen

Trustpilot