Nissehue til gløggflasken

30 november, 2022

Lav gløggflasken om til en julemand med en papkegle, der dækkes med filt. Julemanden er perfekt at tage med som en fin værtindegave til julens arrangementer.

Læs hele artiklen

Snemænd i juletræet

23 november, 2022

Sommetider kommer sneen på et længe ventet besøg, der dog alt for hurtigt er overstået fordi sneen smelter væk igen. Hjemmelavede snemænd er heldigvis meget mere pålidelige, og det gælder især når de laves af andre og mere holdbare materialer.

Læs hele artiklen

Englevagt på kanten af glasset

16 november, 2022

Ønsker du dig nogle gange, at du kunne have en lille engel siddende på din skulder? Eller måske på dit glas? Når det er tid til at servere årets første gløgg kan de små engle sættes fast på kanten af glasset.

Læs hele artiklen

Lav dine egne forme til honningkagehuset

09 november, 2022

Snart er det tid til at bage det årlige honningkagehus. I år har vi skiftet det almindelige tagstenstag ud med et tag med kamtakker, og formene laver du selv af en tynd blikplade.

Læs hele artiklen

Som svampe der vokser op af jorden…

02 november, 2022

Få vækster er så dekorative som fluesvampen. Med sin dybrøde hat, sine hvide pletter - og sin forræderiske gift - har den gennem hundredvis af år haft en selvskreven plads i kunsten; ikke mindst ved juletid.

Læs hele artiklen

Et slips til far i julegave

26 oktober, 2022

Skal din far have et fint slips i julegave? Et traditionelt slips er flot, men for nogle mænd føles det mere som en ubekvem løkke om halsen. I et nøglebundt kan de fleste dog sætte pris på et slips, og et klippet og skåret et af slagsen fungerer som en fin julegave til din far.

Læs hele artiklen

Efterårspynt i alle regnbuens farver

19 oktober, 2022

Lav en eller flere regnbuer og brug dem som personlige vedhæng på skoletasken. Du kan passende hygge dig med at lave de fine regnbuer i løbet af efterårsferien.

Læs hele artiklen

Skelet på bordet

12 oktober, 2022

Uhyggeligt, skræmmende eller bare dødflot? Halloween-dekorationerne skal helst kunne byde på lidt af det hele. Skelethånden med de knudrede fingre og kroge negle er en tilpas uhyggelig dekoration til den kommende Halloween-weekend.

Læs hele artiklen

Halloween med flagermus til både store og små

05 oktober, 2022

Bøh! Snart begynder festen, og hele familien er inviteret. Flagermus af skind er landet på alt fra hårbøjler og hårspænder til butterfly og pumps.

Læs hele artiklen

Dekorative græskar af sortglødet jerntråd

28 september, 2022

Uret har slået sit sidste slag, og Askepots karet er blevet omdannet til et græskar! Eller er det mon blot ved at være tid til at fejre halloween? Med en rulle sortglødet jerntråd og en tang kan du selv lave disse karakteristiske pyntegræskar.

Læs hele artiklen

Agern af æg

21 september, 2022

Nu hvor de sidste blomster er ved at forsvinde fra haven, så er det måske tid til at lave nogle lidt mere langtidsholdbare efterårsdekorationer? Disse guldglitrende agern er i en større model, og de er lavet af guldsprayede æg og en rustik snor.

Læs hele artiklen

Som svampe der skyder op af jorden - efterårets fineste pynt?

14 september, 2022

Rørhatte, bladhatte eller skørhatte? Nu er det tid til at plukke svampe, men husk som altid at det ikke er alle svampe, der er spiselige. Visse af dem er beregnet til pynt!

Læs hele artiklen

Glasbrikker af kork - skåret som efterårsblade

07 september, 2022

Efteråret venter lige om hjørnet med masser af indendørshygge, tændte stearinlys og veldækkede borde. Glasbrikkerne der er skåret af kork med form som efterårsblade pynter smukt på det veldækkede middagsbord.

Læs hele artiklen

Pomponer af tyl - som gammeldags vaskesvampe

31 august, 2022

På oldemors badeværelse hang luksuriøse vaskesvampe af tyl, der var lige så dekorative som de var brugbare. Det er en idé, der er værd at genopdage!

Læs hele artiklen

Hvidpudsede vaser

24 august, 2022

Smukke og rustikke vaser med en overflade der mest af alt minder om hvidt kalk. Ved hjælp af modelleringsmasse kan du forvandle ganske almindelige glaskrukker til smukke vaser, der passer perfekt til årstidens blomster.

Læs hele artiklen

Guirlande med sommerfugle og guldsmede

17 august, 2022

Flagrende sommerfugle og summende guldsmede hører sensommeren til, og med denne guirlande kan du lade dem flyve fint over det veldækkede sensommerbord.

Læs hele artiklen

Bind en knude - af lufttørrende ler

10 august, 2022

Bind en knude. En enkel knude, en dobbeltknude eller et råbåndsknob er både funktionelt og smukt at kigge på! Med en snor af ler bliver knuderne ekstra brugbare eftersom de formes som små skulpturer, der fungerer som et fint supplement til sensommerens blomster.

Læs hele artiklen

Fluesmækker af læder

03 august, 2022

De summende fluer hører sommeren til, men hvis du sørger for at have en fluesmækker ved hånden kan du slippe for de irriterende smådyr med stil!

Læs hele artiklen

Vindfisk - en krydsning mellem et fugleskræmsel og et flag

27 juli, 2022

Denne fine vindfisk kan fylde lungerne med luft og svæve frit i vinden! Derudover holder den fuglene borte og viser vindens retning i sommerbrisen.

Læs hele artiklen

Japanske tegn med akvarel

20 juli, 2022

Selv den mest enkle form for kalligrafi kan blive til smuk kunst, og med flot akvarelpapir, blæk og en god pensel kan du skabe fin kunst med blot få penselstrøg.

Læs hele artiklen

Bordholder til olie og eddike

13 juli, 2022

I køkkenet er det altid rart at have olie og eddike ved hånden, og du kan selv lave denne flotte holder af læder og træ med en praktisk hank, der er fastgjort på siderne.

Læs hele artiklen

Fyrtårne til sommerbordet

06 juli, 2022

Sommerens sødeste bordkortholdere forestiller små fyrtårne i de klassiske signalfarver rød, hvid og blå. Derudover er fyrtårnene hyggelige at lave på de langsomme feriedage.

Læs hele artiklen

Køkkenur med urskive af kasserolle

29 juni, 2022

Er det ved at være tid til at pynte køkkenet med noget nyt? Et nyt ur med en urskive i form af en gammel kasserolle eller kageform skaber et gammelt look, der passer smukt i køkkenet.

Læs hele artiklen

Denimtaske med håndtag af reb

22 juni, 2022

En badetaske syet i jeansstof og med håndtag af reb passer fint på sommerens badebroer.

Læs hele artiklen

Kryds og bolle-spil med sommerens sten

15 juni, 2022

Det er næsten umuligt ikke at samle glatte sten op og tage dem med hjem fra sommerens besøg på stranden. Med lidt maling kan du lave stenene om til et fint kryds og bolle-spil til de afslappede feriedage.

Læs hele artiklen

Festlig stang til sommerens udendørsfester

08 juni, 2022

Lav en festlig stang til havebordet med en bundplade til lækkerier og mousserende drinks. Perfekt til sommerfesten og til alle andre festlige lejligheder i løbet af sommeren!

Læs hele artiklen

Nøgleholder med flettet læderrem

01 juni, 2022

Nøgleholderen hjælper dig med at holde styr på dine nøgler, og samtidig er den både praktisk og pæn. Derudover er det et sjovt projekt for alle, der holder af at arbejde med læder.

Læs hele artiklen

Flettet bordskåner til sommerbordet

25 maj, 2022

En klassisk bordskåner i en mindre model fungerer som et fint fokuspunkt på det smukt dækkede sommerbord.

Læs hele artiklen

Til alle flagdage!

18 maj, 2022

Sommeren er fyldt med højtider og mærkedage. Vi fejrer både mors dag, fars dag, de udsprungne studenter, skoleafslutninger og Sankt Hans! Du kan gøre festbordet ekstra fint med bordkort med en baggrund af blåt hav og et flag i toppen. Med det blå-gule bånd sender vi samtidig en tanke til alle dem i verden, der ikke har det helt så festligt lige nu.

Læs hele artiklen

Brudepar til bryllupskagen

11 maj, 2022

Planlægger du sommerbryllup? Så er huskelisten velsagtens ekstra lang, men det er de små detaljer, der gør den store forskel! Det gælder f.eks. et håndmalet brudepar øverst på kagen.

Læs hele artiklen

En krans til mor

04 maj, 2022

Verdens bedste mor. Tænk hvor mange mødre der findes i verden! Snart er det tid til at fejre mors dag med kage, blomster, gaver... og en lille håndlavet krans af messingtråd.

Læs hele artiklen

Bøjelige trælister - en genvej for gamle møbler

27 april, 2022

Med böjbara träornament kan man ge gamla slitna loppismöbler ett rejält ansiktslyft. Från soprum till finrum finns det genvägar. Alla genvägar är inte senvägar!

Læs hele artiklen

Krukker af flettede pilegrene

20 april, 2022

Krukker af flettede grene fra haven er en fin måde at bringe naturen med indenfor. Når du alligevel skal fjerne nedfaldsgrene er det fint at kunne bruge kvistene på en dekorativ måde, så hvorfor ikke flette dem før grenene får blade på?

Læs hele artiklen

Kaninpude til børneværelset

13 april, 2022

Pude eller tøjdyr? Eller begge dele - alt i én! Denne pude med kaninører, lukkede øjne og en fin snude bliver hurtigt en kær ven på børneværelset.

Læs hele artiklen

Fuglebo blandt grenene

06 april, 2022

Om foråret plukker vi med glæde de første forårsblomster i fine buketter, så hvorfor ikke også samle et helt træ med fuglebo og det hele? Hent inspiration fra naturen til påskens smukkeste dekorationer.

Læs hele artiklen

Quilling-æg i fantasifulde og uregelmæssige former

30 marts, 2022

Æg af papir der er formet med quilling-teknik pynter smukt i påskeriset. Med et par sammenrullede papirstrimler og en smule lim kan du lave smukke og detaljerede æg ved hjælp af en teknik, der bygger på flere hundrede års historie.

Læs hele artiklen

Filtede påskeharer

23 marts, 2022

De små, søde og uldne harer er hoppet fra Tyskland og ind i den danske påsketradition. Ifølge legenden var det harerne, der lagde æggene til påske! Disse harer kan du nemt filte udenpå et æg af styropor.

Læs hele artiklen

Skift påskeægget ud med en fyldt gulerod

16 marts, 2022

Det er de færreste, der har lyst til at ændre på traditionen med at lade børnene lede efter slikfyldte påskeæg, men hvorfor ikke give påskeægget en ny form som en gulerod?

Læs hele artiklen

Plantepinde af lufttørrende ler

09 marts, 2022

Disse plantepinde og skilte til krydderurterne af terrakottafarvet ler er både dekorative og praktiske. Leret kan stemples med plantens latinske navn eller med en lille hilsen hvis du vil give planten bort som en fin gave.

Læs hele artiklen

Glitter, glitter, glitter

22 december, 2021

På årets sidste dag er det perfekt med ekstra meget bling-bling! Glitter kan bruges til at fejre både jul og nytår, og glimmer og glans kan anvendes på mange forskellige måder. Med sløjfer på flasker og glas, glitrende servietringe, imponerende drinkspinde, fine vimpler og flot flaskefyrværkeri bliver du helt klar til at byde det nye år velkommen.

Læs hele artiklen

Broderede til og fra-kort

15 december, 2021

Nogle gange er det ydre (næsten) lige så vigtigt som det indre, og det er de små detaljer, der viser at du har pakket julegaverne ind med ekstra omhu og kærlighed. Disse broderede gavemærker er lige så fine at bruge til julegaverne som på nytårsgaver og værtindegaver.

Læs hele artiklen

Kaffefilterholder under juletræet?

01 december, 2021

Strikket, syet og hæklet til håndlavede og hjemmelavede julegaver – det kan næsten ikke blive mere personligt end som så? Her får du et godt tip til en julegave, der passer perfekt til familiens kaffeelsker.

Læs hele artiklen

Bordjuletræer af filt

24 november, 2021

Hvad er en jul uden et juletræ? Grantræet spiller en central rolle når vi fejrer jul, og med disse fine juletræer på bordet kan det næste ikke blive smukkere!

Læs hele artiklen

Julekalendergrantræ af fyrretræslister

10 november, 2021

Snart står julen for døren med alt hvad den bringer med sig af tændte stearinlys, gløgg, julelækkerier og selvfølgelig julekalendere i alverdens tænkelige former. Dette julekalendergrantræ laves af ganske almindelige fyrretræslister.

Læs hele artiklen

Kreativ julepynt af lufttørrende ler

03 november, 2021

Juletræspynt, til og fra-kort, bordkort og en hel lille by i vinterskrud. Det hele kan laves af lufttørrende ler under hele december måned!

Læs hele artiklen

En lys idé til væggen

05 maj, 2021

Orden og struktur kan sagtens fungere som pynt i indretningen! Lav selv denne lysholder, der hænges op på væggen, og som både er dekorativ og praktisk.

Læs hele artiklen

Filtjuletræer til julebordet

09 december, 2020

Noget af det bedste ved julen er at samle familien rundt om et veldækket julebord, hvor fint hjemmelavet julepynt sætter prikken over i’et på den velsmagende julemiddag! Disse små grantræer klippes af tyk filt, og på bordet pyntes de med en lille kvist eukalyptus ligesom de holder fint styr på bestikket.

Læs hele artiklen

Nøglering med agern i læder

25 september, 2019

Nu er det snart tid til at samle agern ude i naturen hvis du vil bruge dem som pynt og få dem til at spire i en vase om vinteren. Agernet er et vaskeægte efterårssymbol, som pynter smukt overalt! Et agern af læder fungerer som et flot vedhæng i nøglebundtet.

Læs hele artiklen

Julestemning med kobbertråd og gammelt papir

08 december, 2015

I denne uge er den røde tråd lavet af kobber! Det er et enkelt materiale, der samtidig er utroligt smukt og virkelig brugbart. Vikl et par omgange rundt om en gammeldags tøjklemme, form et par vinger og afslut med en lille glorie. Voila! Nu har du lavet en fin holder til bordkortet, der kan sættes fast på kanten af glasset med gløgg.

Læs hele artiklen

Trustpilot