Brødkurv af reb

03 februar, 2021

Reb, trælim og en pensel. Det er alt hvad du skal bruge for at lave denne uges smarteste DIY-projekt. Når limen er tør, kan kurven fyldes med friskbagt brød.

Et reb, en skål fra køkkenskabet og en flaske trælim. Mere skal der ikke til for at lave denne brødkurv. 

Start med at lave bunden af brødkurven. Vi anvendte et clipper-reb der er 8 mm tykt, og til denne kurv brugte vi to hele reb. Clipper-rebet ligner et klassisk hampereb men er faktisk lavet af et slidstærkt syntetisk materiale. Derfor skal du starte med at smelte enderne af rebet sammen, så de ikke trevler op. Brug en almindelig lighter og brænd forsigtigt efter du har fjernet tapen i enderne.

Rul derefter rebet op i en stram spiral. Mål hvor stor en bund du skal bruge for at matche den skål, du har tænkt dig at bruge som grundform. Arbejd på en flad overflade der kan tåle at blive beskidt som f.eks. vokspapir eller bagepapir.

Hæld trælim ud på rebspiralen og fordel limen med en pensel, således at den kommer ind i alle revner og samlinger. Lad bunden tørre natten over.

Beklæd den skål du har tænkt dig at bruge som skabelon med plastfolie. Sørg for at plastfolien ligger helt tæt omkring skålen. 

Stil skålen på rebbunden med den limede side opad og lim derefter rebet fast én omgang ad gangen. Lad limen tørre natten over. Du kan eventuelt holde enden af rebet fast med en tøjklemme mens limen tørrer.  

Husk at tørre både overskydende lim væk og også lim, der er landet det forkerte sted, for når først limen tørrer, bliver en både stærk og hård!

Når limen er gennemtør tages skålen ud og plasten fjernes. Du kan eventuelt påføre mere lim med en pensel fra brødkurvens inderside på samme måde som da du lavede bunden. Lad brødkurven tørre.

Den færdige brødkurv kan tåle at blive skyllet af hvis det er nødvendigt.

Nu kan du fylde brødkurven med et fint klæde og friskbagt brød!



Trustpilot