Historik

Sløjd-Detaljer etableredes i 1960 af Dan og Margit Medin. Dengang var vi hovedsageligt indrettet på materialer til skolernes sløjdundervisning. Efterhånden skulle man anvende flere forskellige materialer i undervisningen som f.eks. metal, emaljering, peddigrør m.m. Dan, som arbejdede som sløjdlærere, så et stort behov af en heldækkende leverandør som kunne forenkle sløjdlærernes indkøb.

 

Sløjd-Detaljer arbejdede kun med salg til skolesløjden i mange år og idag er skolerne også en af vores vigtigste kundegrupper. Trods at kunder, produkter, det geografiske marked og kataloget har øget under årene har den grundlæggende forretningsidé bestået, det er stadigvæk kreativiteten og glæden med at skabe selv som ligger i fokus.


Det første katalog udkom 1961 og bestod af et stencileret hæfte, dagens postordrekatalog trykkes på fire forskellige sprog som distribueres i hele Norden.

For 15 år siden overtogs Sløjd-Detaljer af Dan og Margits døtre Monica Medin-Sjöäng og Marianne Medin. Det er dog kun Marianne, direktør, som er virksom i firmaet. Trods at Sløjd-Detaljer vokser har man fortsat at drive virksomheden i samma ånd og med samme målsætning som forældrene.

Personalestyrken er meget stabil, det er sjælden at nogle holder op inden pensionsalderen. Sløjd-Detaljer er stadigvæk et familiefirma og den tredje generation som sikrer firmaets fremtid består af Mariannes datter Caroline og sønnen Peter som arbejder som marketing- respektive etableringsansvarig.

Spara