Historik

Sløjd-Detaljer blev grundlagt i 1960 af Dan og Margit Medin, og dengang var det primære fokus at forsyne skoler med forbrugsmaterialer til sløjdundervisningen. Da Dan var en forholdsvis nyuddannet sløjdlærer på 26 år præsenterede den daværende svenske Skolöverstyrelsen et nyt direktiv, der havde til formål at gøre sløjdundervisningen mere alsidig. Man skulle nu bruge flere forskellige materialer i undervisningen som f.eks. metaller, emaljering, peddigrør mv., og Dan opdagede hurtigt, at der var et stort behov for en samlet leverandør, der kunne forenkle sløjdlærernes indkøbsproces. Gennem flere år drev Dan og hustruen Margit virksomheden sideløbende med arbejdet som sløjdlærer, og allerede fra begyndelsen foregik handlen via postordre samt via en fysisk butik, hvor kunderne kunne komme ind og købe de nødvendige materialer.

 

 I mange år arbejde Sløjd-Detaljer udelukkende med salg af produkter til undervisningen i skolesløjd, og den dag i dag er skolerne stadig firmaets primære målgruppe. Selvom både kundekredsen, produkterne, det geografiske marked og kataloget er blevet udvidet gennem årene, så er den grundlæggende forretningsidé bevaret, og det er stadig kreativiteten og glæden ved at skabe, der er i fokus.

Det første katalog udkom i 1960 og bestod af et 24-siders hæfte med maskinskrevne tekster og håndtegnede billeder. Kataloget blev trykt på en duplikator i 50 eksemplarer.

I 1998 blev Sløjd-Detaljer overtaget af Dan og Margits døtre Monica Medin-Sjöäng og Marianne Medin. I 2017 blev Monica købt ud af virksomheden efter Marianne gennem flere år havde været eneste aktive familiemedlem, og virksomheden ejes nu af Marianne, der arbejder som administrerende direktør.

Sløjd-Detaljer vokser stadig, men fokus er fortsat at drive virksomheden i samme ånd og med samme fokus som Dan og Margit gjorde. Personalegruppen er utroligt stabil, og det er sjældent en medarbejder forlader firmaet af en anden grund er pensionering. Sløjd-Detaljer er stadig en familievirksomhed, og den tredje generation, der sikrer virksomhedens fremtid, består af Mariannes datter Caroline og sønnen Peter, der arbejder som henholdsvis marketings- og etableringschef.

Spara

Trustpilot