Hvad ruger påskekyllingerne på?

28 februar, 2024

Én kylling på tallerkenen er altid bedre end ti på taget! Hvis kyllingen desuden ruger på noget lækkert, så er det legende let at gøre plads til en hel flok på det festligt dækkede påskebord. Her viser vi dig hvordan du kan skifte påskeægget ud med en kylling, der kan fyldes med påskeslik.

Nu står foråret for døren, og snart er det påske igen. Disse rugende kyllinger er en sjov form for påskepynt, og du kan fylde dem med slik og placere dem på hver eneste tallerken på påskebordet.

Mål omkredsen på papkeglens nederste kant og klip et stykke crepepapir, der kan nå en omgang rundt om keglen. 

Rul papiret sammen og flad det ud så det danner en rulle med en bredde på ca. 3-4 cm. Klip rullen i fire stykker og klip derefter hjørnerne af hvert stykke som vist på billedet. Når du derefter ruller papiret ud, vil det danne en lang, takket strimmel.

Lim strimlen fast så takkerne (der skal fungere som hønens fjer) stikker ud over keglens kant. Brug en limpistol der er indstillet på en lav temperatur.

Fortsæt med at lime de takkede strimler fast i flere omgange, så de overlapper hinanden en smule og til sidst dækker hele keglen. Afslut med at lime en pjusket hanekam fast i toppen.

Til øjnene bruges to vatæg. Tegn pupillerne på æggene med en sort Posca-pen. Husk at pupillernes størrelse og retning føjer masser af liv og personlighed til den færdige kylling.

Skær et næb ud af en ganske almindelig æggebakke og mal næbbet gult eller orange. Lim både næb og øjne fast med limpistolen.

Hvorfor ikke lade et par ben med fødder dingle ud over bordkanten? Hvis du bøjer et par fødder af messingtråd, som du fastgør med en knude af tykt makramégarn, så kan fødderne få lov til at dingle frit. Bøj fødderne som vist på billedet og lim derefter benene fast på indersiden af papkeglen.

Den færdige kegle kan fyldes med påskeslik. Slikket kan med fordel gemmes i et stykke papir, der snos sammen i enderne for at holde indholdet på plads indeni kyllingen. Derved skabes en sjov overraskelse, for kyllingen er ikke kun tænkt som pynt; den ruger også på noget lækkert!



Trustpilot