Skrevet i sten - lav indgraveringer på sommerens glatte sten

28 juni, 2023

Man hører ofte, at intet står skrevet i sten, men det er helt forkert! Her viser vi dig hvordan du kan indgravere et navn eller et fint symbol på glatte sommersten. De færdige sten kan bruges som bordkort eller til at holde dugen på plads.

Sommerens fineste strandfund i form af blødt afrundede sten kan få et ekstra personligt præg med en indgravering, for det er fuldt ud muligt at skrive i sten!

Sten har forskellige hårdhedsgrader, og det er derfor bedst at bruge sten af en blødere variant. Med en Dremel og en indgraveringspen til glas kan du indgravere simple symboler eller hele navne på dine sommersten.

Hvis du er usikker på, hvorvidt din sten er velegnet til indgravering, så kan du starte med at lave en lille prøve på bagsiden af stenen eller på et andet sted, hvor prøven ikke kan ses på den færdige sten.

Herefter bruger du en blyant til at tegne en skitse af dit symbol eller den tekst du vil skrive på stenen.

Sørg også for at bære både sikkerhedsbriller og åndedrætsværn når du arbejder, for det er ikke sundt at indånde stenstøv.

Her har vi brugt en Dremel Stylo Plus, der er monteret med en stift til indgravering i glas. Når stiften er monteret, kan du gå i gang med at indgravere. Processen er den samme som når du skriver i fri hånd, men sørg for at være så sikker på hånden som muligt.

Husk på at det i starten kan være svært at indgravere fine detaljer, så derfor kan det være en god idé at begynde med et relativt simpelt symbol. 

De færdige sten kan bruges udendørs som vægte til at sikre, at servietterne ikke blæser væk. 

Eller hvorfor ikke som bordkort? Eller måske til begge dele i løbet af de varme sommermåneder…Trustpilot