Skulptur med fuglerede af jerntråd

08 marts, 2023

Nu længes vi efter foråret med både kvidrende fugle og nylagte æg! Ægget bruges ofte som symbol på nyt liv, og her får det en ophøjet plads i denne dekorative skulptur.

Når vinteren vender tilbage for en kort stund, selvom man egentlig helst bare vil have forår, så må man i stedet skabe lidt ekstra forårsstemning indendørs med forårsblomstrende løgplanter, spirende grene og æg. Påsken nærmer sig med hastige skridt, og æg i alverdens afskygninger kan derfor med fordel bruges som fantastiske dekorationer. Ved at lave et hul i hver ende af ganske almindelige hønseæg kan du puste indholdet ud, og de tomme æg er smukke at bruge i dekorationer. I denne skulptur har ægget fået en central og forhøjet plads i en fuglerede, der er lavet af jerntråd.

Start med at klippe 1 mm tyk sortglødet jerntråd ud i stykker på ca. 1 meters længde. Det er nok med ca. 15-20 tråde. Fold trådene på midten.

Brug et stykke af en rundstok eller en tyk blyant som ”håndtag” når du snor alle trådene sammen. Sno nedefra ved at holde i trådene og dreje rundt håndtaget rundt. Derved vrides trådene så du får en tæt snoet spiral.

Når spiralen er omkring 20 centimeter lang bøjer du trådene udefter og snor dem lidt skødesløst sammen med form som en fuglerede.

Fjern træpinden og bøj trådløkkerne udefter så fuglereden kan stå op.

Brug en tom mælke- eller juicekarton som form til dit betonfundament. Bland betonen i henhold til anvisningerne på pakken der beskriver de korrekte måleangivelser, og sørg for at røre grundigt så der ikke er lommer af tørt beton i blandingen.

Placér trådskulpturen i kartonen og fyld sidstnævnte med beton. Bank på siden af kartonen så eventuelle luftbobler flyder op til overfladen. Tjek at stammen er placeret i midten af betonblandingen og ikke hælder for meget til siden. Lad betonen hærde i cirka et døgn.

Tag betonfundamentet ud af mælkekartonen når betonen er hærdet. Det gøres nemmeste ved blot at rive emballagen i stykker.

Klip kortere stykker jerntråd og fyld reden ud for at gøre den tættere. Nu kan du ligeledes bruge andre trådtykkelser. Det er flot at blande flere forskellige, så hvis du har trådrester liggende fra andre projekter kan de med fordel genbruges her.

Når reden har den ønskede tykkelse og tæthed kan den fyldes med nogle naturfjer.

Til sidste lægges æggene i reden, hvorefter skulpturen kan placeres hvor du vil have den.Trustpilot