Lav en pizzaspade

Lav hurtigt og nemt din egen pizzaspade af krydsfiner med et robust håndtag i form af en rundstok.

Sav ud

Sav et rektangulært stykke krydsfiner ud (stykket her måler 30x38 cm). Afrund hjørnerne med en stiksav. Vi brugte en krydsfinerplade med en tykkelse på 6 mm og en rundstok som måler 28 mm.

Rasp og sandpapir

Lav en markering ca. 5 cm inde på den ene korte side, og brug derefter en rasp og sandpapir til at file træet ned for at forme en tynd og fin kant. Denne danner forkanten på pizzaspaden, så kanten bør være slebet så tynd og fin som muligt, således at pizzaen nemt kan glide på og af spaden. Slib ligeledes alle kanter på spaden med sandpapir.

Håndtag

Brug en tykkere rundstok til skaftet. Mål op og markér to streger ca. 7 cm nede på skaftet. Bredden skal være den samme som tykkelsen på krydsfinerpladen. Sav med en japansk sav ned langs hver linje og brug et stemmejern til at slå træet væk mellem de udsavede snit. Fil efter med sandpapir.

Bor og forsænk huller

Bor to huller gennem den ene halvdel af rundstokken og gennem krydsfinerpladen. Fra den anden side bores et hul i midten. Lav en forsænkning i træet og skru skruen i. Pizzaspaden kan med fordel efterbehandles med bivoks for at skabe en mere holdbar og beskyttende overflade.


Trustpilot