Rund reflekstaske

Det er vigtigt at være synlig i mørket, uanset om du bor i byen eller ude på landet. Sy dig en taske der kan ses på lang afstand, og som er både smart og stilfuld.

Materialer

Find de materialer frem du skal bruge. Vores lynlås er 25 cm lang, så derfor klipper vi et stykke stof, der måler 27 cm i bredden, og omkredsen er lig med hele bredden på refleksstoffet, dvs. 50 cm.

Sy lynlåsen fast

Ved hjælp af stofklemmer kan du holde lynlåsen fast mod stoffet ret mod ret. Først mod den ene side hvor den sys fast og derefter gøres det samme med den anden side af lynlåsen.

Klip

Beregn målene på taskens ender således: Mål hvor stor omkredsen er på taskedelen med lynlåsen igennem ved at lægge den fladt og dobbelt og brug det mål x 2 (her var vores mål 49 cm). Del derefter dette mål med pi (3,14), hvorved du får et tal, der angiver endernes diameter (vores mål for enderne blev således 15,6 cm).

Sy enderne fast

Sæt endestykkerne fast med nåle eller klem dem fast på hver side af tasken. Sy delene sammen ret mod ret.

Taskerem

Mål og klip et stykke taskebånd på ca. 140 cm. Hvis du vil kan du stryge et dekorativt refleksbånd fast på taskens bånd (læg vliesofix mellem lagene). Alternativt kan du sy det dekorative bånd fast på taskebåndet. Sy taskeremmen fast med et ombuk på 3 cm som vist på billedet. Sæt to justeringsspænder fast på remmen og lad ca. 40 cm ligge dobbelt.

Taskens anden ende

Sy et lille stykke dobbeltbånd fast på den anden ende som vist på billedet. Placer et justeringsspænde i folden før du syr båndet fast som vist på billedet.