Blomstrende makramé

Kan dette mon være de sødeste nøgleringe, du nogensinde har set? De er både yndige og praktiske, og takket være den smarte rem kan du nemt holde styr på dine nøgler! Du bruger samme teknik som når du laver remme til andre ting (f.eks. til den hæklede taske og muleposen). Under inspirationsafsnittet "Tips og teknikker" kan du finde information om hvordan du binder de forskellige knuder, vi bruger her.

Start

Hvis du skal lave en lige rem med tre blomster, så skal du opmåle en snor på 1 meter (gul) og to snore på hver 2 meter (natur og hørfarvet).

Hvis du skal lave en rund rem med syv blomster, så skal du opmåle en snor på 2 meter (gul) og to snore på hver 4 meter (natur og hørfarvet).

Fastgør den gule og den naturfarvede snor i en karabinhage med bagvendte halvknuder. Hvis din færdige rem skal have en løkke, så skal du starte med at lave makraméknuder med den naturfarvede snor ca. 4 cm fra karabinhagen. Hvis du derimod vil lave en almindelig rem skal du blot starte med at placere knuderne helt tæt ved karabinhagen.

Makraméblomsten del 1

Læg den naturfarvede snor i kryds hen over dit arbejde. Bind en halvknude med hver hørfarvet snor rundt om de naturfarvede. Stram godt til.

Makraméblomsten del 2

Fortsæt nu med at binde halvknuder rundt om de naturfarvede snore (to på hver side). Stram igen godt til.

Makraméblomsten del 3

Læg den hørfarvede snor i kryds hen over dit arbejde. Se på billedet hvordan snorene går under de naturfarvede snore. Bind en halvknude med hver gul snor rundt om de hørfarvede. Stram til.

Makraméblomsten del 4

Fortsæt nu med at binde halvknuder rundt om de naturfarvede snore (to på hver side) og stram til.

Makraméblomsten del 5

Læg den naturfarvede snor i kryds hen over dit arbejde. Bind en halvknude med hver af de hørfarvede snore rundt om de naturfarvede. Stram til. Nu er din blomst færdig. Form den så den bliver jævn, rund og flot.

Knuder mellem blomsterne

Du vælger selv hvor mange makraméknuder du vil lave mellem hver blomst, men resultatet bliver bedst hvis du laver samme antal mellem alle blomsterne.

Afslutning

Hold alle snorene sammen og læg en af de naturfarvede snore med enden mod dit arbejde og derefter ca. 10 cm nedefter i form af en løkke. Sno den anden naturfarvede snor rundt om alle længderne i 5-10 omgange. Træk snoren gennem løkken og træk i den anden snor øverst. Klip de snore af der stikker ud. Hvis du skal lave en nøglestrop i form af en løkke, så foldes snoren til en løkke hvorefter den vikles rundt om alle snorene som du gav plads til i begyndelsen af arbejdet.


Trustpilot