Hæklet taske af Granny squares (oldemorfirkanter)

Af 13 oldemorfirkanter med søde blomster på kan du lave en lille taske, der er perfekt at tage med på picnic, til stranden eller i butikken. Til denne taske skal du bruge 2 nøgler turkis, 2 nøgler hvid og 1 nøgle gul Soft Cotton.

Magisk ring og den midterste del

Start med det gule garn. Lav en magisk ring og hækl 12 fastmasker rundt i denne. Hækl en kædemaske i den første fm. Træk ringen sammen. Runde 2: Hækl en luftmaske og derefter 1 fastmaske i hver maske fra første omgang. 1 kædemaske i den første fm. Tag tråden af og skift til hvidt garn.

Blomsterblade

I tredje omgang starter du med at lave 4 kædemasker (første dobbelte stangmaske). Hækl nu endnu tre dobbelte stangmasker i samme maske.

Træk sammen

Når du har lavet fire dobbelte stangmasker i samme maske trækker du hæklenålen gennem den første og sidste dobbelte stangmaske. Træk garnet ind med hæklenålen og træk sammen.

Mellem bladene

Lav 2 luftmasker mellem grupperne med dobbelte stangmaske. Lav herefter 4 dobbelte stangmasker i følgende maske. Omgangen rundt skal du nu have hæklet 12 ”blomsterblade” med 2 lm mellem hvert blad. 1 km for at samle omgangen. Klip garnet af og skift til en turkis farve.

Den indvendige ramme påbegyndes

Start med at lave 2 luftmasker (første halvstangmaske) i en luftmaskebue fra forrige omgang. Lav yderligere to halvstangmasker i samme bue.

Første hjørne

I næste bue gør du følgende: 3 stangmasker, 2 luftmasker, 3 stangmasker. Du har nu lavet det første hjørne. Hækl tre halvstangmasker i de to efterfølgende luftmaskebuer og derefter endnu et ”hjørne”. Afslut omgangen med en kædemaske.

Ydre ramme påbegyndes

Nu skal du lave endnu en omgang på din oldemorfirkant. Start denne omgang med at lave tre luftmasker (første stangmaske) mellem to stangmaskegrupper fra forrige omgang. Lav to stangmasker mere i samme bue.

Yderhjørne

Når du nu kommer til første hjørne, gør du på samme måde som ved forrige omgang: 3 stangmasker, 2 luftmasker, 3 stangmasker i buen. Efter hjørnet hækler du 3 stangmasker i næste bue fra forrige omgang. Denne omgang består således af 4 hjørner med 3 stangmaskegrupper imellem hver. Fastgør alle tråde.

Samling og montering

Når du har lavet 13 oldemorfirkanter skal firkanterne ”udblokkes” så de bliver kvadratiske. Det gør du ved at strække hver enkelt firkant med nåle, fugte dem og forsigtigt dampstryge dem. Læg firkanterne ud som vist på vores skabelon. Firkanterne monteres sammen i de bagerste buer som vist på billedet.

Bagside

Når du har samlet alle firkanter til taskens forside skal du have lavet bagsiden. Placér firkanterne ovenpå forsiden og saml dem derefter med luftmasker.

Åbning og hank

Vi valgte at lave en lidt mindre åbning på vores taske. Hvis du vil have en større åbning skal du blot undgå at montere siderne sammen på de to øverste firkanter. Her har vi nu påbegyndt åbningen og hankene. Start med at lave fastmasker langs kanten af åbningen og fortsæt med luftmasker hvor hanken skal placeres. Fortsæt til hanken har fået den ønskede længde. Vi lavede vores med en længde på 80 luftmasker og med en bredde svarende til 5 omgange med fastmasker.


Trustpilot