Bakke med pressede sommerblomster

At skabe en smuk bakke med tørrede, pressede sommerblomster er et både skønt og kreativt projekt. Det er desuden en fantastisk mulighed for at forevige pragten fra naturens farver og skabe et unikt kunstværk, der kan pynte i dit hjem. Gå ud i haven eller parken eller på de nærliggende marker og kig efter blomster, der fanger dit blik. Vælg blomster i forskellige farver og med forskellige størrelser og teksturer for at skabe spændende kontraster på din bakke.

Sav ud

Beslut dig for hvor stor en bakke du vil lave. Vi brugte et reststykke af en MDF-plade på ca. 37x40 cm, der blev brugt som bund. Sav desuden kantstykker af en fyrretræsliste. Vi brugte en liste i størrelse 8x43 mm. Skær fyrretræslisten til så den passer med størrelsen på bakkens bund og tilføj 8 mm (listens tykkelse) til hver del.

Lim sammen, forsegl og mal

Start med at lime én liste fast. Lad de ekstra 8 mm stikke ud fra bunden på den ene side. Lim nu den anden liste fast. Påfør lim på både bundens kant og på selve listen. Påfør ligeledes lim på listens savede kant, der går imod den første liste. Arbejd dig hele vejen rundt om bakken og lad derefter limen tørre grundigt. Eftersom vi skal hælde resin i bakken som det sidste trin, kan det være en god idé at tætne mellemrummet mellem listen og bunden med silikone. Mal bakken i den ønskede farve.

Lim pressede blomster fast

Her viser vi dig, hvordan du tørrer og presser blomster. Udvælg hvilke blomster du vil lægge på din bakke. Brug en pincet til at placere dem hvor du vil have dem liggende. Løft dernæst blomsten forsigtigt op, påfør en lille mængde mat decoupagelak nedenunder med en pensel og tryk blomsten fast i lakken. Brug kun en lille mængde lak og anvend en tør duppesvamp når du trykker blomsten fast mod den lakerede overflade. Lad bakken tørre grundigt.

Resin

Hvis du vil gøre din bakke ekstra holdbar og eksklusiv kan det være en god idé at påføre et lag resin. Før du påfører resin skal du dog lakere dine blomster med akryllak. Det nemmeste er at lakere med en spray. Derved slipper du for skulle berøre blomsterne. Når spraylakken er helt tør kan du blande din resin-blanding. Vi lavede en blanding med 60 ml hærder og 120 ml resin, og det passede perfekt til en bakke af denne størrelse. Hæld resinblandingen på bakken og vend og drej bakken indtil hele overfladen er dækket. Placer bakken helt vandret på en bordplade, og fjern eventuelle luftbobler ved at prikke i dem med en spatel eller slå bakken mod underlaget. Læg en form for beskyttelse over bakken i løbet af tørretiden på ca. 24 timer. Herefter er din bakke færdig!


Trustpilot