Loppemarkedsfund bliver til trendy svampelamper

Find dine gamle vaser, skåle og fade frem som du ikke længere bruger eller kig efter gode fund på loppemarkeder. Ved at bruge forskellige slags spray og maling kan du nemt lave de mest trendy og stilfulde svampelamper.

Spray indvendigt

Start med at dække de ydre dele af glasset. Sæt tape rundt om den del af toppen, der skal fungere som svampens fod (du kan også dække ydersiden med plastfolie hvis du foretrækker det). Før du begynder at spraymale skal du placere dine genstande på et beskyttende underlag eller i en plastikboks. Det er bedst at spraymale udendørs, især hvis du ikke bryder dig om lugten af denne type spraymaling. Spray først et lag med stenlignende maling, der bliver mere dækkende for hvert lag du påfører. Målet er at opnå et prikket eller stænket mønster. Derefter spraymaler du med en ensfarvet spraymaling. Lad hvert lag tørre grundigt. Det kan tage et par timer eftersom glas har en ikke-porøs overflade.

Akrylmaling

For at male indersiden af svampenes hatte (skålene) kan du starte med at påføre et tyndt lag spraymaling, der skaber en stenlignende effekt, hvis du vil. Når dette lag er helt tørt overmales hele indersiden med akrylmaling i en smuk nuance efter eget valg. Brug en pensel, svamp eller et duppeværktøj til at påføre akrylmalingen på glasoverfladen. Efter malingen har fået lov til at tørre i et par dage kan du placere en lyskilde indeni lamperne, og herefter er dine svampelamper klar til brug.


Trustpilot