Krokus af crepepapir

Lav holdbare forårsblomster som du kan nyde i lang tid! De sarte blomster pynter smukt på påskebordet, og de kan også bruges som en fin gaveidé. Brug disse skabeloner som udgangspunkt og tag på en kreativ rejse gennem blomsternes vidunderlige verden!

Downloads

Klip dele

Klip delene ud som vist på skabelonen. Klip seks kronblade, en midterdel og tre små blade. Senere kan du bestemme hvor mange lange blade du skal bruge.

Tegn med tusch

Mal den gule midterdel med en orange tusch. Mal kronbladene med en lidt mørkere lilla farve i kanterne og i bunden af midten.

Støvdragere

Klip den yderste kant så den får små frynser. Rul hver del sammen og spred forsigtigt frynserne en anelse.

Form bladene

Brug en limpistol og smeltelim til at lime støvdragerne fast på en blomstertråd. Form kronbladene så de bliver en anelse skålformede ved at trække med fingrene og strække crepepapiret midt på bladet.

Lim bladene

Lim de tre første kronblade fast på støvdragerdelen. Lim derefter de sidste tre blade fast således at hvert blad dækker over mellemrummet mellem de to underliggende blade.

Små blade

Lim de små blade fast yderst og længst nede på kronbladene. Brug en takkesaks til at klippe tynde strimler af grønt crepepapir. Lim strimlen fast mens du drejer/snor den rundt om blomstertråden. Lim også enden fast.

Lange blade

Klip nogle tynde lange blade. Lim et lille stykke blød blomstertråd fast til enden.

Montering

Sæt dine blomster og blade fast i ler eller oasis. Dæk med mos.