Vaser i keramik

Rul og byg flotte vaser i lergodsler. Du kan skabe mønstre og strukturer ved at rulle planter ind og skrabe i leret. Med en fin glasur så fremtræder mønstret megt flot.

Rul ind planter

Rul en plade ud som har en tykkelse på en centimeter, læg planter på og rul ind i leret og fjern dem. Det gør ingenting hvis der sidder lidt tilbage i leret, det brænder op i den første brænding. Mål og skær ud et rektangulært stykke.

Byg sammen

Rul en bundplade ud og rids lidt let med en kniv og fugt med vand eller slikker. Rids også på kanten af den større rullede del og sæt sammen til en cylinder. Brug kniv og modelleringspindene til at lave sammenføjningerne fine og så usynlige som muligt.
Slikker: Ler blandet med vand til en grødmasse, fungerer som ”lim” når man fuger dele sammen. Det er lettest at lave slikker ved at knuse tørt ler og hælde lidt vand på og rør sammen til en glat grød.)

Skrabe mønster

Vil du lave et mønster så lader du leret tørre en smule, den perfekte tid til at skrabe er når leret er s.k. læderhård. Lad derefter din vase tørre langsomt, så den ikke sprækker og når den er helt tør skal den brændes i ovn i 900 grader (forglødning)

Glasering

Glasere din vase ved at pensle glasuren på eller ved at blande glasuren med vand og hælde i og ud og udenpå. Passende konsistens på glasuren er som fløde hvis man vil hælde. Tør bunden af fra glasur og brænd i 1020 graders glasurbrænding.


Trustpilot