Flotte trækrukker

Af blomsterpinde, perlestave og trækugler kan du lave flotte krukker og vaser i forskellige stile. Genbrug gamle glas- og konservosdåser, paprør mm. Og lav noget smukt af gammelt skrammel. Som et sidste skridt kan du vokse træpindene og kuglerne med bivoks, som giver træet en blød og varm overflade.

Høj vase

Et langt smalt glas til oliven, kan man komme i et afsavet paprør. Mål omkredsen på røret med et målebånd og læg derefter blomsterpinde frem til denne længde, for at vide hvor mange du behøver.

Lige

Sørg for at pindene placeres så lige som muligt på røret ved at tegne en lige streg på røret.

Lime

Lim’ blomsterpindene fast på paprøret med limpistolen og smeltelim. Du kan save pindene i samme længde eller i forskellige, det bestemmer du selv. Nu skal du slibe de savede ender. Kom bivoks på med en blød klud.

Krukke med trækugler

Her har vi lavet et ”cover” til en glasvase. Sæt passende mange trækugler på en snørre og lav en knude så det bliver til en ring. Lav så mange ringe du behøver for at det passer med højden på vasens højde. Kom bivoks på med en blød klud. Sæt ringene på rundt om vasen.

Konservosdåse med perlestav

Man dåsen i en valgfri fave, da farven vil skinne lidt igennem stavene. Lad det tørre. Nu skal du save perlestaven til en passende højde. Slib’ enderne let. Sæt stavene fast med lim. Kom bivoks på med en blød klud.