Flettede bordskånere

Denne fletteteknik er gennem mange år blevet anvendt til at flette forskellige typer bark, men den passer også perfekt til forskellige slags bånd. Her har vi brugt sadelgjord af hessian til at lave en større bordskåner til gryder, mens de mindre bordskånere til glas er lavet af forskellige typer bånd. Teknikken er den samme uanset om du laver store eller små underlag.

Kvadrat

Bestem hvor stor din bordskåner skal være, og beregn hvor mange bånd du skal bruge for at få den rigtige størrelse. Denne bordskåner er lavet af 60 mm bred sadelgjord, og til den skal du bruge seks stykker bånd der er ca. 50 cm lange. Tænk på at båndene skal være omkring tre gange så lange som det færdige mål på bordskåneren.
Placer strimlerne ved siden af hinanden (tre lodret og tre vandret) og flet dem over og under hinanden. Sørg for at alt er centreret.

1. Fold ind

Start i nederste venstre hjørne. Fold ind som pilene viser. Klip de to foldede bånd af midt over/under ”den anden firkant”.

2. Fold ind

Fold det øverste venstre bånd ind som vist på billedet og klip båndet over midt under ”den anden firkant”.

3. Fold ind

Fold det øverste højre hjørne ind og ligeledes båndet midterst til højre som pilene viser på billedet. Klip båndet af over/under ”den anden firkant”.

4. Fold ind

Fold det nederste højre bånd ind og klip det af midt under ”den anden firkant”.

5. Fold ind

Fold båndene ind som pilene viser. Båndet i midten klippes af i højde med den øverste kant.

6. Fold ind

Fold båndet ind i øverste venstre hjørne som vist på billedet og stop det ind under ”den tredje firkant”.

Fold ind og klip

Fold båndet i midten ind fra den øverste kant. Klip enderne af på de tre markerede steder.

Færdiggør foldning og lim fast

Fold nu den sidste ende ind som pilen viser på billedet, og så er du færdig! Du kan sikre hele bordskåneren ved at lime alle enderne fast med tekstillim. Hvis du folder små bordskånere (der foldes på præcis samme måde) i hørbånd eller almuebånd, så kan du evt. sikre dem med stivelse til stof.