Uldbroderi på siddeunderlag

Af karteflor kan du lave et siddenderlag, rullefiltning er en teknik som gør filtningen betydeligt lettere og mindre våd. Hvordan dette fungerer ser du her:

Brug teknikken som beskrives her, men lav en enkel rund plade på ca 35 cm i diameter. Vil du ikke filte kan du enten strikke en plade i uldgarn, som du derefter ”vasker” i vaskemaskinen, eller så køber du et uldstof.

Mønster

Bestem hvordan dit mønster skal se ud. Søg i gamle mønsterbøger og på internet. Vi tog forskellige mønsterdele og satte sammen til et mønster. Læg soluvlies på og tegn dit mønster med en tynd sort pen.

Fæst mønstret

Ri mønstret fast på dit uldunderlag.

Begynd at brodere

Nu er det bare at begynde med at brodere. Bestäe hvilke forskellige sting du vil bruge og kom i gang. Du får meget information om forskellige sting i bogen ”Brodera Mera” av Helena Ericsson (svensk tekst).

Fortsæt at brodere

Vi har lavet en slags fladsøm i bladene og brugt to forskellige grønne nuancer på uldgarnet. Du kan dele uldgarnet på midten, så du får to tråde at brodere med. Skal du sy meget små sting er dette en god idé.

Oplæs soluvliesen

Når du er klar med midtenbroderiet, så opløset du soluvliesen med lunkent vand. Det smelter og forsvinder. Vrid forsigtigt alt vandet ud af underlaget. Ri mønstrene fast til kanterne. Vi bugte samme mønster fire gange rundt om kanten. Brodere og opløs soluvliesen.

Franske knuder

Hvis du synes at området mellem midtbroderiet og broderiet rundt om kanten bliver lidt tomt kan du fylde det med hvide franske knuder. Du kan se hvordan du gør i ovennævnte bog. Eller så søger du på internet.

Slutresultatet

Sådan blev vores underlag, når det blev helt færdigt.