Hue i Ylle-garnet

Nu når det er kolt og blæsende er det godt med en varm hue. Her får du en beskrivelse på en meget enkel hæklet hue, som næsten ser ud som strikket. Det som gør at strukturen bliver så flot er at stangmaskerne kun hækles i den bagerste maskebue fra omgangen inden.

Hækle frem og tilbage

Læg op ca 65 lm i garnet Ylle, med hæklenål 4. Begynd at lave stangmasker i den fjerde lm fra nålen. Første stangmaske på hver omgang er altid 3 lm. Sidste stangmaske på omgangen stikkes altid i den 3 lm fra omgangen inden. Hækle indtil du synes at stykket er passende stort til den person som skal have huen. Vores hue er ca 30 cm (65 lm) høj og 45 cm bred, (ca 45 omgange), den passer en voksen person. Huen hækles eller syes sammen til en tube.

Toppen

Zik-zakke frem mellan stangmaskerne på tubens ene ende.

Træk sammen

Træk hålet sammen med rynketråden knyt en dobbeltknide og sy med nogle ekstra sting over hullet. Klip ikke tråden af hvis du vil have en dusk.

Dusk

Hvis du vil lave en dusk i samme samme garn eller i et andet garn og farve. Brug pompon sættet, instruktioner findes i pakken. Vi gjorde vore ekstra tæt og i en anden farve. Du kan også sætte en pelsdusk på, det bliver flot.