Hylde til miniplanter

Man vil vel gerne fylde sine vinduer med mange grønne planter og blomster. For at få plads med så mange som muligt kan man bygge en lille hylde med to plan. Denne hylde er perfekt til at sætte planter i.

Save materialet

Sav alle delene til blomsterhylden. Der går ca 11 meter høvlet liste 15x15mm. (10 lister à 1,2 m)
60 stk. à 75 mm (A), 8 stk. à 475 mm (B), 8 stk. à 90 mm (C), 4 stk. à 410 mm (D). Sav til 2 stk plader i 4 mm tykt birkekrydsfinér à 87x472 mm (E).

Lav en skabelon

Af en træplade, MDF eller krydsfinér i størrelse 200 x 650 mm, en liste som også er 650 mm lang og 14 stykker træklodser som er 20 mm brede laver du en skabelon. Skru listen fast i pladens øverste kant. Læg en liste B mod listen. Læg 13 stk A spjæller med en kortside mod B. Læg en skabelonklods yderst i hver ende  og mellem hver liste A. Fæst de yderste klodser mod pladen. Alt skal ligge vinkelret. Læg en liste B under alle spjæller A.

Sømme

Slå et søm i listerne B midt for hvert spjæl A. Klip sømmene af så de stikker ud nogle mm.
Drej begge listerne B så at sømmene vendes mod A. Sæt lim på alle A i begge ender. Slå og tryk sammen med tvinger. Lad limet tørre. Løft siden ud fra skabelonen og lav tre stykker til på samme måde. Lav nu fire stykker korte gavlsider. Lav hver gavlside af 2 stk lister C, 2 stk spjæl A, på samme måde som langsiderne.

Benene

Bor hul til dyvlerne i enderne på listerne C i gavlsiderne og i benene. Monter gavlsiderne og benene sammen med lim og dyvler. Sæt i pres og lad limet tørre. Slå søm i nederste liste B på de fire langsider, klip af så de stikker ca 5 mm ud (pladerne E skal hvile på disse). Bor hul til dyvlerne i enderne på B i langsiderne og i benene. Montere med lim og dyvler. Sæt i pres og lad limet tørre. Slib og overfladebehandle. Vi har malet vores hylde med hvid grundmaling. Lad det tørre og slib derefter for at få et slidt udseende. Derefter har vi lakeret med mat klarlak. Læg pladerne i (E).