Smykker af Fimo Leather Effect.

FIMO Leather Effect er en smidig og letarbejdet polymerler til smykkefremstilling, miniaturer og meget andet. Farverne kan blandes indbyrdes så du kan skabe flere nuancer. FIMO Leather Effect ligner ægte læder i udseende, den bliver også fleksibel og bøjelig efter hærdning. Dette gør at du efter hærdning kan bearbejde leret præcist som læder: klippe, stanse, sy og indfarve.

Marmorere

Tag et større stykke af en neutral farve, som hvidt of flade ud. Læg små stykker af  to forskellige farver ud på leret. Rul stykkerne ind. Vend på din hvide ler og placer små stykker af farvet lere på samme måde som tidligere. Ælte, træk og flade ud et par gange indtil du ser at leret har marmoreret sig. Lav lerklumpen flad i hånden med kagerulle eller pastamaskine.

Stanse ud

Stanse ud med kagestanser eller noget andet, som et plastlåg. Fortsæt med at forme leret til forskellige geometriske forme og hærde dem derefter iflg. instruktioner på pakningen.

Skabe øreringe

Lim sammen så det bliver flotte øreringe, lim ørestikkere fast på bagsiden eller hæng ørekroge i de stykker som du har lavet hul i inden hærdningen.

Marmorering i mørke farver

Tag et større stykke af en neutral farve, som brunt och platta till. Læg små stykker af  to forskellige farver ud på leret. Rul stykkerne ind. Vend på din brune ler og placer små stykker af farvet lere på samme måde som tidligere. Ælte, træk og flade ud et par gange indtil du ser at leret har marmoreret sig. Lav lerklumpen flad i hånden med kagerulle eller pastamaskine.

Spore

Med hjælp af en spore og lineal, markerer du kanter på et blivende armbånd. Vi sporede en rektangel i 25x170 mm. Hærd hele stykket iflg anvisningerne på pakningen.

Skær til

Efter hærdning skærer du langs de sporede linier. Brug stållineal og en god hobbykniv.

Armbånd

Lim stykket med hærdet ler fast på ett aluminiumsarmbånd. Brug limklemmer.

Stemple

Rul ud et stykke ler, træk lidt i det for at få mere struktur frem af læder. Det skal være ca 23 cm langt og 5 cm bredt. Læg stykket på et stykke bagepapir. Tryk et stempel ned i leret. Gør det let så kanterne af stemplet ikke kommer med. Hærd hele stykket.

Indfarve

Skær en rektangel til et armbånd, ca 210 x 25 mm. Med Staz On Pigment kan du farve stempeltrykket ved at trykke en gang fordybningen, for at få stempeltrykket lidt tydligere. Du kan bruge samma stempelfarve til at indfarve kanterne og også lidt på overfladen, for at få det til at se mere læderagtigt ud. Brug gerne flere farver. Denne stempelfarve tørrer meget hurtigt, hvilket er perfekt til dette projekt. Lav hul med en hultang i den ene ende og sæt en geværsknap fast. I den anden ende laver du et hul, med et lille snit, så du får geværsknappen igennem.

Reststykker

Det som du skar væk nær du lavede dit armbånd, kan du lave andre ting af. Her har vi strimlet et stykke, for derefter at sno til en ”dusk”. Lim og hold i pres. Lim et lille stift med øsken i og hæng en ørekrog i, nu har du et par øreringe.