33161490, hverdage 8:00-16:00 lukket mellem 12:30-13:30
Naturfarvede æg med metalstænk
Dit køkken er fyldt med naturlige farvestoffer. Ganske almindelige fødevarer såsom rødkål, rødbeder, gurkemeje, løgskaller og kaffe kan bruges til at lave hvide hønseæg om til smukke farvede æg. Her har vi prøvet at farve æg med rødkål.
Afkogning
Hak et helt hoved rødkål. Læg kålen i en stor gryde, dæk med vand og lad den koge i 30-35 minutter. Lad afkoget køle helt af før du hælder væsken fra kålen. Smid kålen ud og gem afkoget. Bland nu afkoget med 4 tsk. eddike.
Læg æggene i
Læg friske og rå æg i en form og hæld afkoget over så det dækker æggene. Lad æggene ligge i et par timer for at gøre æggene lyst blågrønne eller op til 5-6 timer hvis du vil give dem en mere dybblå farve. Det er vigtigt at æggene vendes med jævne mellemrum for at de ikke skal få hvide pletter hvor de rører ved bunden eller ved hinanden. Tag æggene op og lad dem tørre liggende på et stykke køkkenrulle. De vil få en mørkere farve når de tørrer.