Gelélys i form af diamanter

Støb smukke gelelys og form dem til elegante diamanter!

Smelt og indfarv

Smelt lysgelémassen og hæld den i en form. Smuldr små flager af lyspigment og dryp flagerne ned i den varme masse. Rør en smule rundt indtil farven er smeltet ind i massen. Lad massen hærde.

Klip

Tag forsigtigt geléstøbningen ud af formen og klip den til med en almindelig saks. Klip lidt tilfældigt langs kanterne for at skabe en diamantform. Sørg for at placere gelélyset på en ikke-absorberende overflade. Geléen klæber sig nemlig øjeblikkeligt fast mod porøse overflader, der dermed kan blive beskadiget og efterlades med grimme pletter. En overflade af plast, glas eller metal fungerer bedst. For at blødgøre de skarpe klippede kanter kan massen opvarmes en smule med en lighter eller en føntørret indtil kanterne smelter lidt og får et blødere udtryk.

Væge

Tryk en voksbehandlet væge ind fra bunden af lyset.

Underlag med kant

Det færdige lys skal placeres på et fad, et låg eller et lignende underlag med en kant. Når lyset tændes og brænder, så smelter massen relativt hurtigt og skal derfor opfanges af en kant, og derefter brænder lyset i et stykke tid. Den masse der er løbet ud kan omsmeltes igen hvis blot du sørger for at fjerne den nedbrændte væge. Det betyder at lysets diamantform ikke bevares gennem hele brændetiden.