Melon sæbe

Fremstil din egne sommerrige sæber med duften af melon!

Sæbe, farve, frø og duft.

Smelt den transparente sæbemasse, farv det med rosa og rød sæbefarve. Bland valmue eller chiafrø samt nogle dråber melon duft i den smeltede masse.

Støbeform

Hæld den smeltede masse i en form, du kan anvende en topaware box eller ligne, bare indersiden er vokset. Rør lidt frø i massen inden den stivner for meget, så de ikke falder ned til bunden.

Lag på lag med alkohol

Lad det første lager stivne. Smelt lidt hvid masse, spray overfladen med alkohol inden du hælder den hvide masse ovenpå. Lad det stivne, smelt transparent masse og farv det grønt. Spray det hvide lager med alkohol inden du hælder den grønne masse i. Du kan også afslutte medd at lave endnu en masse, men i lysegrøn og hælde på. Grunden til du skal smøre, med alkohol, for hvert lag er for at lagene sætter sig sammen eller kan de falde fra hinanden. Når sæben er færdig kan du skære det til med en kniv.

Skære

Skær sæbeblokken i skiver med en skarp kniv.

Form

Skær skiverne til trekantede melonstykker. Den sæbemasse du har skåret væk, kan du smelte og støbe igen. (Dog skal du smelte med vandbad eftersom du har anvendt doftolie i massen – har du IKKE anvendt duftolie kan du smelte massen i en mikroovn).