Havespil – kaste ringe

Dette klassiske spil kan du selv lave med hjælp af rundstokke og flade hyldelister. Gør det ekstra flot med brændemærkede tal og voks træet med bivoks.

Save

Sav to lister (7130-2289 så de er 55cm lange og lav et mærke på midten. Læg den ene over den anden og sæt et mærke hvor kanterne er. Det skal du gøre på begge to. Nu skal du save, med en fintandet sav, halvvejs ned i listen, så der er en cm mellemrum. Du kan tage en mejsel og hammer til at lave et hulrum så de kan sætte sammen. Det skal du gøre på begge to og slutte af med at slibe med lidt sandpapir.

Bore

Læg listerne sammen så de danner et kors og markér på midten med en pen. Bor’ et hul igennem den øverste liste.

Pinde

Lav markeringer og bore hul 7cm fra hver ende på listerne og efterfølgende flere huller frem til midten. (som vist på billedet). Til sidst skal der være 9 huller til 9 pinde. Brug et bor’ med samme diameter son den rundstok som du skal sætte i hullerne. Vi har anvendt 19mm rundstof og 19mm. Kvistbor. Du skal bore ca 1 cm ned så pindene sidder fast, men du skal ikke bore igennem. Det er kun midterpinden som skal gå helt igennem.

Brænd

Lav en skabelon med tal/point på og før den over på listerne. Efterfølgende kan du anvende en brændepen til at brænde tallene ind i træet.

Vokse og sæt i pindene

Sav 9 pinde til af to rundstokke, 1st. 25 cm lang og 8 stk. På 15cm. Voks pindene og lilsterne med bivoks for en slidstærk overflade og sæt pindene fast i hullerne.

Ringe

Til hver ring skal du have 40cm. Reb (6411-6336). Markér med maskeringstape på begge sider af rebet inden du klipper/skær det. Brænd efterfølgende enderne på rebet, så det ikke går op. Smelt begge ender af rebet sammen så det danner en ring. Når de er kølet af, kan du sætte en smule maskeringstape over det brænde ender og vikle et par cm vokset bomuldstråd over. Lave 3-5 ringe.

Shoppingbag

Opbevar spillet i en af vores shoppingbags (8536-0000). Det er let at tage med og spillet er let at sætte op.